Open dag fruitkenniscentrum

Gerelateerd

09-07-2010

Efficiënt en effectief fruit telen zijn thema’s op de Open dag van het Fruitkenniscentrum Randwijk op donderdag 19 augustus 2010.

Tijdens deze Open dag in Randwijk zijn actualiteiten uit praktijkonderzoek en andere ontwikkelingen in een efficiënte en effectieve teelt van appel en peer te zien. Bezoekers kunnen een aantal lopende projecten en demonstraties bezichtigen.

Fruitteler Pieter Vernooij stelt dit jaar zijn bedrijf in Randwijk open. De nieuwe dunproef op Rubens en Elstar wordt daar en op de proeftuin zelf uitgevoerd. Vernooij gaat in op zijn ervaringen met nieuwe rassen.

Er zijn ook diverse ontwikkelingen op het gebied van mechanisering te zien waaronder de resultaten van een demo met mechanische snoei. Een techniek die de kostprijs kan drukken omdat ze de teler veel snoeiuren bespaart. Daarnaast demonstreert het kenniscentrum nieuwe sensortechnieken en doptypen voor onkruidbestrijding. Onderzoek naar bestrijding van fruitmot op peer gaf de laatste jaren inzicht in een effectieve aanpak. Tevens gaat men in op de nevenwerking van middelen op oorwormen.

In een rondgang langs de proeftuin komen diverse onderzoeken aan bod en kunt u de veelzijdigheid van het onderzoek door PPO Fruit meebeleven.

De partners van het Fruitkenniscentrum zijn NFO, Productschap Tuinbouw, PPO Fruit (WUR), Fruitconsult, Inova Fruit bv, Plant Research International (WUR), DLV Plant en Pieter Vernooij. Zij brengen u graag op de hoogte van de noviteiten en ontwikkelingen en heten u allen van harte welkom.

De Open dag begint om 12.50 uur en eindigt circa 18.30 uur. Entree is gratis.

De Open dag vindt plaats bij PPO Fruit, Lingewal 1, 6668 LA Randwijk.