Nederlandse vruchtgroentenpromotie op Mega Event Duitse snelweg A40

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Gerelateerd

12-07-2010

De Nederlandse voedingstuinbouw zal zich in de vorm van een letterlijk stilleven van vruchtgroenten op zondag 18 juli aanstaande presenteren aan de Duitse consument. In het kader van Essen Cultuurhoofdstad van Europa 2010 (Ruhr 2010) vindt zondag van 11.00 – 18.00 uur een uniek evenement plaats óp de snelweg tussen Duisburg en Dortmund, genaamd ‘Still Leben A40’. Over maar liefst 60 km snelweg worden tafels geplaatst waar bezoekers aan kunnen eten en drinken. Met het afzetten van de snelweg gedurende één dag, 22.000 tafels, 3 miljoen bezoekers die te voet, per fiets, op online skates of anderszins het evenement bezoeken, vormt het evenement een van de meest unieke events in Duitsland van 2010.

De Nederlandse inzending wordt door het Nederlands generaal-consulaat in Düsseldorf namens Nederland en in samenwerking met GroentenFruit Bureau aan de organisatie van Still Leben ‘geschonken’. Het Nederlandse Stilleven, genaamd ‘Tischkultur unter Nachbarn’ is bijna 20 meter lang en 2,5 meter breed en bestaat uit puur Nederlandse vruchtgroenten. De presentatie wordt ontwikkeld door ‘natural artist’ Rob Plattel en zal vele duizenden geïnteresseerde bezoekers verleiden om méér te willen weten over de kwaliteiten van de Nederlandse vruchtgroenten. Bovendien zal naar verwachting ook de media veel aandacht schenken aan de presentatie. Met “Tischkultur unter Nachbarn” wil Nederland enerzijds de reden van de drukte op de weg op een positieve manier verbeelden en tevens de Duitse consument op een ludieke artistieke wijze informeren over de smakelijke en gezonde Nederlandse vruchtgroenten.

Parallel aan het stilleven vinden ter plaatse allerhande activiteiten plaats waaronder de opening van het evenement door de Nederlandse Landbouwraad in Duitsland Gerbert Kunst, een ‘Poetry Slam’ van Nederlandse en Duitse dichters, een publieksfotosessie en aan het einde van de dag gratis uitgifte van groenten en fruit. Parallel start online ‘TischKussion’ tussen Nederlandse en Duitse prominenten over thema’s als duurzaamheid en beschikbaarheid.

De activiteiten op ‘Still Leben A40’ maken onderdeel uit van de ‘Imago vruchtgroentencampagne’ die GroentenFruit Bureau uitvoert in opdracht van de Nederlandse voedingstuinbouw. Doel van deze campagne is om de beeldvorming van de Duitse consument rondom Nederlandse vruchtgoenten positief te beïnvloeden.

GroentenFruit Bureau is het marketingcommunicatiebureau voor en namens de Nederlandse groente- en fruitsector. Met gerichte campagnes in binnen- en buitenland wordt het imago van groenten en fruit versterkt en de consumptie ervan bevordert. GroentenFruitBureau wil een concrete bijdrage leveren aan de volksgezondheid door het stimuleren van de consumptie van de dagelijkse norm ‘2 ons groenten en 2 keer fruit.