News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 35

Bloemen ook bij Franse ‘gemakswinkels’ in het assortiment

Uit online onderzoek uitgevoerd door Productschap Tuinbouw is gebleken dat een relatief grote groep Franse consumenten regelmatig een gemakswinkel (‘magasin de proximité’) bezoekt.

Éénderde van de Franse consumenten die een ‘magasin de proximité’ hebben bezocht, heeft daar weleens een bloemetje gekocht.

Meer lezen

Week 28: Marktbeeld komkommer en peer

Uitvoer komkommer bijna even groot als in 2009
In de eerste 24 weken van 2010 is 168 miljoen kilo komkommers uit Nederland uitgevoerd. Dit is iets meer dan de 166 miljoen kilo die in 2009 is geëxporteerd. Een piek in de uitvoer viel in 2010 te zien in week 16. In de weken erna daalde de uitvoer tot een dieptepunt in week 19.

Meer lezen

Onderzoek biedt meer inzicht in wortelfunctionaliteit

Sinds 1 oktober 2009 is een gedeelte van Demokwekerij Westland ingericht voor een onderzoek aangaande wortelfunctionaliteit. Het onderzoek is een initiatief van Fytagoras, Fytofocus en Stichting RHP en wordt gefinancierd door Productschap Tuinbouw. Demokwekerij Westland heeft het onderzoek gefaciliteerd en het gewas onderhouden. Doel van het onderzoek is om te onderzoeken in hoeverre de wortelgroei en bovengrondse reacties (versgewicht van de plant) reageren op het vochtgehalte en verschillende soorten substraten. Daarnaast is het gericht op het optimaliseren van het substraat.

Meer lezen

Nieuwe Floriadefilms online

Op de website www.floriade.nl is vanaf heden de vernieuwde “making of film” van Floriade 2012 te bekijken. Hierin zijn onder meer recente opnames te zien van het park. Vanuit een hoogwerker is in juni het Floriadeterrein uitgebreid gefilmd.

Bekijk de “making of film” voor een uniek kijkje achter de schermen van Floriade 2012.

Ook is op de website vanaf nu een portret te zien van Paul Beck, Algemeen Directeur van de Floriade.

Meer lezen

Uienexport in week 24

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 18 juni 2010) is ruim 906 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 83 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de vierentwintigste week van 2010 (14 t/m 18 juni) is 15 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Ivoorkust, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Rusland.

Meer lezen

Werkfruit campagne werkt

Werkfruit wordt bij achttien procent van de Midden- en Kleinbedrijven (MKB) aan werknemers aangeboden. Dit betekent een stijging van vier procent ten opzichte van vorig jaar. Sinds de invoering van de werkfruitcampagne in 2007 is er een flinke toename te zien van bedrijven met werkfruit.

Werkfruit biedt een verruiming van de markt voor groenten en fruit. Het wordt door negentig procent van de bedrijven goed gewaardeerd.

Meer lezen

Werkfruit al bij ruim 18% van alle bedrijven

EU- appelpromotie ‘Appel – vrucht van alle plezier’ bijzonder effectief afgesloten
Van alle bedrijven in Nederland met 10 of meer werknemers bieden 13.715 bedrijven Werkfruit aan hun werknemers aan. Het percentage bedrijven met Werkfruit is sinds 2009 met 38% gestegen tot ruim 18% van alle bedrijven. Dit betekent dat ruim 1 miljoen werknemers op hun werk regelmatig een appeltje van de baas krijgen aangeboden. Daarvan eet 75% ook werkelijk een stukje Werkfruit. Gemiddeld eet een werknemer 5,1 stuks fruit per week.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 28 2010

In week 28 zijn 8 supermarktformules die verschillende soorten tomaten in de aanbieding hebben. Een formules geeft 50% korting op alle soorten tomaten. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen met bospeen, broccoli en ijsbergsla.

Het aantal aanbiedingen met vers fruit is in week 28 bijna even groot als van verse groenten. Zes formules hebben nectarines voordelig in de schappen liggen. De Galia meloen is bij 5 formules voordeliger geprijsd.

Meer lezen

Nederlandse vruchtgroentenpromotie op Mega Event Duitse snelweg A40

De Nederlandse voedingstuinbouw zal zich in de vorm van een letterlijk stilleven van vruchtgroenten op zondag 18 juli aanstaande presenteren aan de Duitse consument. In het kader van Essen Cultuurhoofdstad van Europa 2010 (Ruhr 2010) vindt zondag van 11.00 – 18.00 uur een uniek evenement plaats óp de snelweg tussen Duisburg en Dortmund, genaamd ‘Still Leben A40’. Over maar liefst 60 km snelweg worden tafels geplaatst waar bezoekers aan kunnen eten en drinken.

Meer lezen

Nederland op 2e plaats wereldexport verse tomaten

Nederland heeft in 2009 965 miljoen kilo verse tomaten geëxporteerd (+4% tov 2008) met een waarde van 1,1 miljard Euro, en staat hiermee na Mexico op de 2e plaats van tomaten exporterende landen. De 5 belangrijkste afzetlanden in 2009 voor Nederland waren; Duitsland (393 mln kg -3% tov 2008), Ver.

Meer lezen

1|2|3|4 volgende