News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 42

Nieuw CAO-akkoord 2010 voor het hoveniersbedrijf

De groene sector heeft een nieuwe CAO. Hieronder vallen de hoveniers, groenvoorzieners, dak- en gevelbegroeningsspecialisten, boomverzorgers en interieurbeplanters. De werkgeversorganisatie VHG heeft een akkoord bereikt met de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. De looptijd van de nieuwe CAO is van 1 maart 2010 tot 1 maart 2011.

VHG is tevreden dat zij de loonsverhoging in deze onzekere economische tijd zeer gematigd heeft weten te houden.

Meer lezen

Gratis blender voor het leukste en lekkerste zomerrecept

Leef je deze zomer uit met de meest frisse zomercocktail of heerlijk groentegerecht. Dat is het doel van GroentenFruit Bureau met de actie “Win een blender met jouw favoriete recept”. Deze zomer geven cocktails, smoothies en groentegerechten heel Nederland volop geur en kleur en het leuke is dat de consument zelf de recepten verzint. De meest originele vondsten worden beloond met een blender van een topmerk. De consument kiest uit het overvloedige seizoensaanbod bij de groenteman of in de supermarkt en experimenteert met groenten en fruit naar hartenlust.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 26 2010

In week 26 zijn er 9 supermarktformules die verschillende soorten tomaten in de aanbieding hebben, waarvan 1 formule 3 soorten voordelig geprijsd heeft. Daarnaast zijn er aanbiedingen met broccoli, ijsbergsla en bospeen.

Bij vers fruit komen er steeds meer aanbiedingen met zacht fruit. 4 supermarktformules hebben aardbeien in de aanbiedingen, 1 formule heeft frambozen en blauwe bessen.

Meer lezen

Week 25: Marktbeeld komkommer en bloemkool

Nederlanders lusten ‘m rauw, komkommer
Uit de groente- en fruitmonitor van het Productschap Tuinbouw blijkt dat de meeste komkommers rauw worden gegeten, in bijna een kwart van de gevallen zo uit het vuistje en in meer dan de helft van de gevallen rauw verwerkt in een gerecht.

Meer lezen

De voortgang van “Beter leren met plant in de klas”

10 juni 2010 – Het gezondheidsinstituut NIGZ en Air So Pure: Uit onderzoek in bedrijven blijkt dat bepaalde planten een sterke luchtzuiverende werking hebben. Hebben deze planten dit effect ook in basisscholen? Wij doen hier onderzoek naar. De afgelopen maanden konden scholen zich aanmelden voor het project. Verrassend veel scholen hebben interesse getoond in het onderzoek en wilden graag deelnemen, maar helaas kunnen in deze eerste fase niet alle scholen meedoen.

Meer lezen

Productinfo paprika

De paprika is een groente die veel geconsumeerd en gekocht wordt. De teelt kent echter moeilijke tijden. De productie in Nederland steeg de afgelopen vier jaar behoorlijk.

Het gevolg van deze grote productie was een zeer lage prijs voor een kilo paprika.

Meer lezen

Uienexport week 21

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 28 mei 2010) is ruim 855 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 90 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

Minder uien naar Rusland
In de eenentwintigste week van 2010 (24 t/m 28 mei) is ruim 11 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Polen en Rusland.

Meer lezen

Uienexport gestegen

Er zijn dit jaar in de periode januari t/m april vooral meer uien naar Rusland, Duitsland en Polen uitgevoerd.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 25 2010

In week 25 zijn er 6 supermarktformules die ijsbergsla in de aanbieding hebben. Daarnaast zijn er aanbiedingen met sperziebonen en met diverse soorten tomaten.

Bij vers fruit zijn er 7 formules met kersen in de aanbieding en vier formules die druiven voordelig in het schap hebben liggen.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart. Het betreft acties die op de websites van de formules worden vermeld.

Meer lezen

Spuiten een must? Bescherm bewust!

Ruim 70.000 werknemers en ondernemers in de glastuinbouw en hovenierssector ontvangen deze week informatie op ansichtkaarten over bescherming bij bestrijdingsmiddelengebruik. Uit een enquête van FNV Bondgenoten is gebleken dat veel werknemers en ondernemers zich niet genoeg beschermen tegen de risico’s van deze middelen.

De bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden in deze sectoren kunnen bedreigend zijn voor de gezondheid van mens en dier. Om de onwetendheid tegen te gaan, is op initiatief van FNV Bondgenoten, vandaag de campagne gestart; Spuiten een must?

Meer lezen

1|2|3|4|5  volgende