News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 30

Week 21: Marktbeeld appel en witlof

Supermarktomzet appel gelijk aan 2009
Nederlandse supermarkten (excl. Aldi/Lidl en Detailconsult) hebben in de eerste 16 weken van 2010 voor bijna € 55 miljoen omgezet aan appels. Dit bedrag is bijna even hoog als in 2009.

Meer lezen

Voortzetting tuinbouwtarief aardgas

Onderzoek van het LEI in opdracht van het Productschap Tuinbouw bevestigt de initiële reden van invoering van het tuinbouwtarief.

Vergelijking met de industrie laat zien dat de glastuinbouw tot één van de meest energie-intensieve sectoren van de Nederlandse economie behoort.

Meer lezen

Persbericht: Meer inzicht in effect CO2-dosering op gewasgroei gewenst

Het is gewenst dat glastuinders meer inzicht krijgen in het effect van CO2-dosering uit rookgassen op de gewasgroei. Het PT investeert bijna 560.000 euro in onderzoek naar bronnen van rookgas en maatregelen om te hoge concentraties schadelijke stoffen te voorkomen, zo besloot de sectorcommissie Energie van het PT deze week.

Dosering van CO2 draagt bij aan hogere productie en betere plantkwaliteit. Tuinders melden ook negatieve effecten op gewasgroei en productkwaliteit, bij (hogere) dosering van vooral rookgassen uit WKK’s.

Meer lezen

Persbericht: PT stopt activiteiten energieliberalisering

Het Productschap Tuinbouw stopt met zijn activiteiten op het dossier liberalisering van de energiemarkten. De huidige stand van zaken bij de liberalisering is zodanig dat een collectieve inzet via het PT is te beëindigen. De PT-sectorcommissie Energie besloot deze week het dossier volledig over te dragen aan LTO Glaskracht Nederland.

Het besluit betekent niet dat alle problemen met de liberalisering zijn opgelost. Maar het is wel door de private belangenbehartiging verder op te pakken.

Meer lezen

Productieplanning basis voor managementinformatie

Op dinsdagmiddag 8 juni organiseert Plantform een bijeenkomst over “Productieplanning als basis voor managementinformatie”. Centraal staat de Qurius implementatie bij Sion Orchids van het softwarepakket Plantform-QMS. Daarnaast geven twee andere softwareleveranciers hun visie op productieplanning en managementinformatie in de sierteelt.

Sion is gestart met de Qurius implementatie van de Plantform-QMS software. De software legt de basis voor productieplanning, verkoop, orderinvoer- en verwerking en financiën.

Meer lezen

70% van de Fransen koopt moederdagcadeau aanstaande 30 mei

Bijna 70% van de Fransen zegt van plan te zijn een moederdag cadeau te kopen aankomende zondag 30 mei. Dat blijkt uit een online onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT), dat afgelopen week is gehouden.

Bloemen zijn favoriet om ‘les mères’ aanstaande zondag mee te verwennen. Ongeveer 57% van de fransen die er voor een moederdagcadeau op uit gaat koopt een bos bloemen.

Meer lezen

Operationele Business Intelligence: Innovatie op ketenniveau levert winst op

Business Intelligence als hulpmiddel om de keten te stroomlijnen. Het klinkt ingewikkeld, maar het kan. En het kan de sierteeltsector ook nog eens veel opleveren in termen van efficiency en kostenbeheersing. Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek, inclusief praktijkpilot, dat heeft plaatsgevonden in de sierteeltsector. Bovendien is er een blauwdruk ontwikkeld waarmee partijen in de keten inzicht krijgen in de manier waarop een Business Intelligence-traject kan worden aangepakt.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 21 2010

Evenals in week 20 is de tomaat in week 21 de groente die het meest in de aanbieding is. Zo zijn er deze week 8 formules in actie met tomaten. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen van groentenmixen (7), broccoli (4) en paprika (4).

Vorige week lagen aardbeien bij 6 formules voordeling in de schappen, terwijl in week 21 geen landelijke actie met aardbei plaatsvindt. Bij 5 supermarktketens zijn appels in de aanbieding.

Meer lezen

Week 20: Marktbeeld paprika en aubergine

Engelsen kopen evenveel paprika’s als Nederlanders
Engelse huishoudens kochten 77 miljoen kilo paprika in 2009. Dit kwam neer op 2,9 kilo per huishouden. Hiermee was de aankoop bijna even groot als in het voorgaande jaar. Tesco heeft een aandeel van 28 procent in de totale paprika aankoop in het Verenigd Koninkrijk. Hierna volgt Sainsbury’s en Asda met aandelen van 17 procent en 15 procent. De huishoudelijke aankoop in het Verenigd Koninkrijk is even hoog als in Nederland.

Meer lezen

Handelsovereenkomst EU – Egypte per 1 juni 2010

EU-Nieuws 2010 nr. 02 – 20-05-2010

De EU en Egypte hebben de wijzigingen/aanpassingen in de bestaande handelsovereenkomst geratificeerd en de Europese Commissie heeft dit besluit op 28 april jl. met documentnummer: 2010/240/EG gepubliceerd.

De datum van intreding van de aangepaste handelsovereenkomst is 1 juni 2010.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de heren W. Moningka, telefoonnummer 079 -34 70 804 en Th.

Meer lezen

1|2|3 volgende