News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 32

Uienexport in week 12

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 26 maart 2010) is 707 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 92 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de twaalfde week van 2010 (22 t/m 26 maart) is ruim 19 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd. De belangrijkste afnemers waren Rusland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Spanje.

Download: uitvoer van Nederlandse uien in week 9, 10, 11 en 12  2010

Meer lezen

Persbericht: Energiek2020 Event: goede opkomst en hoopvolle resultaten

Ruim 150 groente- en siertelers namen afgelopen week deel aan workshops en lezingen tijdens het Energiek2020 Event 2010. Aan de hand van gewasspecifieke praktijkvoorbeelden kwam veel kennis beschikbaar die na te lezen is op www.energiek2020.nu/event. Twee belangrijke thema’s uit het programma Kas als Energiebron, Het Nieuwe Telen en led-belichting, kregen extra aandacht.

Meer lezen

Snel Doha-akkoord nodig voor Nederlandse handel

Een spoedig akkoord in de Doha-ronde is goed voor de handelsbelangen voor de Nederlandse tuinbouw. Nederland moet niet aan de zijlijn staan, maar actief deelnemen bij de herziening van het Gemeenschappelijk Landbouw Beleid (GLB).

Dit zijn de belangrijkste boodschappen die werden uitgesproken tijdens een door het Productschap Tuinbouw (PT) georganiseerde WTO/GLB bijeenkomst, die 19 april jl.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten & fruit in week 17 2010

In week 17 zijn er bij 3 supermarktformules Hollandse witte asperges in de aanbieding. Verder zijn er diverse acties met verschillende soorten tomaten, sperziebonen en komkommer.

Bij vers fruit zijn vooral de appels in de aanbiedingen. Van de 7 formules hebben er 2 formules Elstar, 2 Jonagold, 2 Junami voordelig in de schappen. Daarnaast zijn er aanbiedingen met blauwe en witte druiven, mandarijnen en sinaasappelen.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart.

Meer lezen

VWA beoordeelt mogelijke risico’s van vulkaanas op landbouwgewassen

Door de uitbarsting van de IJslandse vulkaan Eyjafjallajökull wordt vulkaanas met de lucht meegevoerd naar Nederland. Door de grote afstand komt maar een kleine hoeveelheid door wind en regen terecht op onze landbouwgewassen.

Het bureau Risicobeoordeling onderzoekt óf en zo ja bij welke hoeveelheid, vulkaanas op landbouwgewassen gezondheidsrisico’s kan veroorzaken voor mens en dier.

Meer lezen

Concept beoordelingssysteem duurzaam inkopen beschikbaar

De ZLTO heeft samen met HAS Kennistransfer een conceptmodel ontwikkeld dat een boomkwekerijbedrijf in de gelegenheid stelt de duurzaamheid van de bedrijfsvoering te meten.

Het Productschap Tuinbouw heeft de ontwikkeling van dit model gefinancierd. De systematiek is niet gebonden aan een keurmerk. Naast milieuaspecten wordt ook het sociale en economische aspect meegewogen.

De eerste praktijktoets met boomkwekers heeft positieve reacties opgeleverd.

Meer lezen

Doorbraak van de digitalisering van de tuinbouwketen vergt concrete stappen

Bestuurders in de tuinbouwsector moeten een duidelijk gezamenlijk ‘statement’ maken over de wijze van professionalisering van de informatievoorziening in de ketens. Ketenpartijen moeten meer sturing geven op het verbeteren van de digitale informatiestroom door de keten heen.

Meer lezen

Week 16: Marktbeeld komkommer en peer

2010 begint met meer export van Komkommer
Na week 8 is de Nederlandse komkommeruitvoer flink op gang gekomen. In de periode week 1 t/m 11 hebben Duitsland en het Verenigd Koninkrijk duidelijk meer Nederlandse komkommers afgenomen dan in dezelfde periode in 2009.

Meer lezen

Vooraankondiging kennisdag water: Glastuinbouw waterproof

LTO Groeiservice, Wageningen UR Glastuinbouw en het Productschap Tuinbouw nodigen u van harte uit voor de kennisdag ‘water voor de glastuinbouw’.

Plaats: Wageningen UR Glastuinbouw in Bleiswijk.

Datum: 3 juni

Tijd: 14.00 – 20.00 uur

Water is een belangrijk productiemiddel voor de glastuinbouw. De beschikbaarheid van voldoende water van goede kwaliteit is essentieel.

Meer lezen

Bol-op-pot producten worden vooral spontaan gekocht

In de periode van 14 januari t/m 10 februari kocht gemiddeld per week 10% van de consumenten een bol-op-pot. Het meest gekochte bol-op-pot product in deze periode was de hyacint gevolgd door de narcis. In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland was in deze periode ook de tulp-op-pot populair terwijl in Nederland het blauwe druifje veel gekocht is. Bol-op-pot is een product dat vooral spontaan gekocht wordt.

Meer lezen

1|2|3|4  volgende