News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 28

Supermarktacties verse groenten & fruit in week 13 2010

In week 13 zijn er veel aanbiedingen gericht op Pasen. Zo hebben 3 supermarktformules groenten gourmetschotels in de aanbieding. Daarnaast liggen de asperges voordelig in de schappen en hebben 12 formules diverse slasoorten in de aanbieding.

Bij vers fruit zijn er 4 formules die fruitsalade voordelig geprijsd hebben. Daarnaast zijn er aanbiedingen met aardbeien, ananas, meloen en mango’s.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart.

Meer lezen

Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nr 03 – 25-03-2010

Hieronder vindt u de belangrijkste punten uit de nieuwsbrief Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nummer 3.

  • Volgens Zuid-Korea zal het handelsakkoord met de EU in april worden ondertekend en indien geratificeerd door de EU nog voor het einde van het jaar in werking kunnen treden.
  • In de Landbouwraad is gesproken over marktmaatregelen in het GLB na 2013.
  • De Europese Commissie heeft een conformiteitsbesluit vastgesteld waarbij in totaal 346,5 miljoen euro aan EU-steun voor de landbouw die door de lidstaten onrechtmatig is uitgekeerd, wordt teruggevMeer lezen

Veel actueel nieuws in Marktbeelden Groenten & Fruit

Lagere Spaanse aanvoer tomaat
Het tomatenseizoen in Almeria begon met duidelijk meer export in de periode oktober t/m december dan in het voorgaande jaar. Daarna werden de gevolgen van het koude en natte weer zichtbaar in de aanvoer en de export. Ook de komende weken zal de aanvoer sterk achter blijven op vorig seizoen waardoor de prijzen voorlopig op peil zullen blijven.

Tomaat is populair in Nederland. Het percentage huishoudens dat tomaten koopt ligt op bijna 90 procent.

Meer lezen

Persbericht: Levende sector motiveert jongeren voor carrière in tuinbouw

Vandaag start de Nederlandse tuinbouw de arbeidsmarktcampagne It’s Alive. Doel is jongeren te laten zien dat de sector aantrekkelijk en uitdagend is om in te werken. De sector kampt met een tekort aan goed opgeleide jongeren, die het (groeiend) midden en hoger kader binnen de bedrijven moeten vormen.

“Door de recessie zal de behoefte aan nieuwe medewerkers tijdelijk makkelijker in te vullen zijn, maar onderzoek toont aan dat er in 2025, onder andere door de vergrijzing, een tekort van ruim één miljoen medewerkers zal zijn in Nederland.

Meer lezen

Brede vraag naar Nederlandse uien

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 19 februari 2010) is 612 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 82 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de zevende week van 2010 (15 t/m 19 februari) is ruim 19 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd. De belangrijkste afnemers waren Rusland, het Verenigd Koninkrijk, Polen en Senegal.

De vraag naar uien is breed, waardoor Nederlandse handelaren de uien in heel Europa, Afrika en Amerika kunnen afzetten.

Meer lezen

Persbericht: Succesvolle themadag krijgt navolging

De succesvolle themadag ‘Gewasgezondheid’ krijgt navolging. In juni staat een bijeenkomst over water gepland. Met themadagen reiken organisatoren Productschap Tuinbouw, LTO Groeiservice en Wageningen UR Glastuinbouw onderzoeksresultaten als praktisch bruikbare informatie voor telers aan. Telers kunnen tevens richting geven aan het toekomstige onderzoeksprogramma.

Ruim 200 bezoekers waren donderdag 18 maart zeer enthousiast over de eerste themadag. Die dag stond gewasgezondheid centraal.

Meer lezen

Persbericht: Ruim 91 miljoen in 2009 voor 500 tuinbouwprojecten via PT

In 2009 investeerde de tuinbouwsector via het PT ruim 91 miljoen euro in circa 500 projecten. De uitgaven deden een aanslag op de reserves van het schap, dat een verlies leed van 6,5 miljoen euro. Dit blijkt uit de conceptjaarrekening van het PT over 2009. Op 30 maart stelt het PT-bestuur zowel het jaarverslag als de jaarrekening vast.

De heffinginkomsten daalden conform begroting fors naar 64,9 miljoen euro (2008: 87,5 miljoen). Oorzaken zijn lagere heffingen, gedaalde omzetten bij ondernemingen en het feit dat het PT in 2008 bij de bloemisterij over 17 maanden heffing inde.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten & fruit in week 12 2010

In week 12 is bij 4 supermarktformules broccoli in de aanbieding. Daarnaast zijn er diverse acties met snijbonen, diverse groentemixen en diverse sla soorten.

Bij vers fruit zijn bij 7 formules de sinaasappelen in de aanbieding. Daarnaast liggen de peren en appels voordelig in de schappen.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart. Het betreft acties die op de websites van de formules worden vermeld.

Meer lezen

Tweederde van de consumenten kocht in 2009 een bol-op-pot

Bijna tweederde van de consumenten in Nederland, Duitsland, Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk kocht in 2009 wel eens een bol-op-pot. Kijken we specifiek naar week 51 2009 t/m week 1 2010 (16 dec t/m 13 januari), dan kocht gemiddeld 10% van de consumenten een bol-op-pot.

In Frankrijk lag het percentage kopers nog iets hoger. Kopers kochten in deze periode vooral een hyacint-op-pot. In Duitsland kocht men ook vaak een amaryllis.

Meer lezen

Persbericht: Uitgaven aan tuinartikelen stabiel op recordniveau

Nederlanders gaven het afgelopen jaar evenveel geld uit aan tuinartikelen als in 2008. De omzet van de tuinbranche bleef vrijwel stabiel op het recordniveau van 4,2 miljard euro. Wel laten de bestedingen verschuivingen zien. Zo is minder geld aan decoraties besteed. Uitgaven aan eenjarige planten, gereedschap, tuinmeubelen en barbecues stegen het sterkst.

Meer lezen

1|2|3  volgende