News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 1 – 10 van 428

Nieuwe Floriadefilms online

Op de website www.floriade.nl is vanaf heden de vernieuwde “making of film” van Floriade 2012 te bekijken. Hierin zijn onder meer recente opnames te zien van het park. Vanuit een hoogwerker is in juni het Floriadeterrein uitgebreid gefilmd.

Bekijk de “making of film” voor een uniek kijkje achter de schermen van Floriade 2012.

Ook is op de website vanaf nu een portret te zien van Paul Beck, Algemeen Directeur van de Floriade.

Meer lezen

Uienexport in week 24

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 18 juni 2010) is ruim 906 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 83 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de vierentwintigste week van 2010 (14 t/m 18 juni) is 15 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Ivoorkust, Polen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Rusland.

Meer lezen

Werkfruit campagne werkt

Werkfruit wordt bij achttien procent van de Midden- en Kleinbedrijven (MKB) aan werknemers aangeboden. Dit betekent een stijging van vier procent ten opzichte van vorig jaar. Sinds de invoering van de werkfruitcampagne in 2007 is er een flinke toename te zien van bedrijven met werkfruit.

Werkfruit biedt een verruiming van de markt voor groenten en fruit. Het wordt door negentig procent van de bedrijven goed gewaardeerd.

Meer lezen

Werkfruit al bij ruim 18% van alle bedrijven

EU- appelpromotie ‘Appel – vrucht van alle plezier’ bijzonder effectief afgesloten
Van alle bedrijven in Nederland met 10 of meer werknemers bieden 13.715 bedrijven Werkfruit aan hun werknemers aan. Het percentage bedrijven met Werkfruit is sinds 2009 met 38% gestegen tot ruim 18% van alle bedrijven. Dit betekent dat ruim 1 miljoen werknemers op hun werk regelmatig een appeltje van de baas krijgen aangeboden. Daarvan eet 75% ook werkelijk een stukje Werkfruit. Gemiddeld eet een werknemer 5,1 stuks fruit per week.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 28 2010

In week 28 zijn 8 supermarktformules die verschillende soorten tomaten in de aanbieding hebben. Een formules geeft 50% korting op alle soorten tomaten. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen met bospeen, broccoli en ijsbergsla.

Het aantal aanbiedingen met vers fruit is in week 28 bijna even groot als van verse groenten. Zes formules hebben nectarines voordelig in de schappen liggen. De Galia meloen is bij 5 formules voordeliger geprijsd.

Meer lezen

Nederlandse vruchtgroentenpromotie op Mega Event Duitse snelweg A40

De Nederlandse voedingstuinbouw zal zich in de vorm van een letterlijk stilleven van vruchtgroenten op zondag 18 juli aanstaande presenteren aan de Duitse consument. In het kader van Essen Cultuurhoofdstad van Europa 2010 (Ruhr 2010) vindt zondag van 11.00 – 18.00 uur een uniek evenement plaats óp de snelweg tussen Duisburg en Dortmund, genaamd ‘Still Leben A40’. Over maar liefst 60 km snelweg worden tafels geplaatst waar bezoekers aan kunnen eten en drinken.

Meer lezen

Nederland op 2e plaats wereldexport verse tomaten

Nederland heeft in 2009 965 miljoen kilo verse tomaten geëxporteerd (+4% tov 2008) met een waarde van 1,1 miljard Euro, en staat hiermee na Mexico op de 2e plaats van tomaten exporterende landen. De 5 belangrijkste afzetlanden in 2009 voor Nederland waren; Duitsland (393 mln kg -3% tov 2008), Ver.

Meer lezen

Assortimentsonderzoek tomaat

Ruim de helft van de tomatenkopers zegt 1 keer per week of vaker tomaten te kopen. Mensen die de afgelopen jaren vaker tomaten zijn gaan kopen, doen dit veelal omdat de kinderen ze lekker vinden als gezonde snack.

In de beleving van de consument is het assortiment aan tomaten het grootst bij de groenteman, gevolgd door de markt en tenslotte de supermarkt. Volgens de respondenten heeft Albert Heijn het grootste en Aldi juist het kleinste assortiment van de supermarkten. Bijna tweederde van de consumenten beslist thuis al om tomaten te gaan kopen.

Meer lezen

Open dag fruitkenniscentrum

Efficiënt en effectief fruit telen zijn thema’s op de Open dag van het Fruitkenniscentrum Randwijk op donderdag 19 augustus 2010.

Tijdens deze Open dag in Randwijk zijn actualiteiten uit praktijkonderzoek en andere ontwikkelingen in een efficiënte en effectieve teelt van appel en peer te zien. Bezoekers kunnen een aantal lopende projecten en demonstraties bezichtigen.

Fruitteler Pieter Vernooij stelt dit jaar zijn bedrijf in Randwijk open. De nieuwe dunproef op Rubens en Elstar wordt daar en op de proeftuin zelf uitgevoerd.

Meer lezen

Week 27: Marktbeeld appel

Meer export
In de eerste vijf maanden van 2010 is 49.720 ton Nederlandse appels geëxporteerd, 3% meer dan in dezelfde periode in 2009. Duitsland nam wat minder appels af omdat het dit jaar een goede oogst heeft gehad, maar de andere belangrijke bestemmingslanden maakten dat meer dan goed. Er is meer Elstar, Golden Delicious en Kanzi uitgevoerd dan vorig jaar.

Meer lezen  1|2||4|5|6|7|8|9|…volgende