News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 41 – 50 van 431

Productinfo paprika

De paprika is een groente die veel geconsumeerd en gekocht wordt. De teelt kent echter moeilijke tijden. De productie in Nederland steeg de afgelopen vier jaar behoorlijk.

Het gevolg van deze grote productie was een zeer lage prijs voor een kilo paprika.

Meer lezen

Uienexport week 21

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 28 mei 2010) is ruim 855 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 90 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

Minder uien naar Rusland
In de eenentwintigste week van 2010 (24 t/m 28 mei) is ruim 11 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Polen en Rusland.

Meer lezen

Uienexport gestegen

Er zijn dit jaar in de periode januari t/m april vooral meer uien naar Rusland, Duitsland en Polen uitgevoerd.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 25 2010

In week 25 zijn er 6 supermarktformules die ijsbergsla in de aanbieding hebben. Daarnaast zijn er aanbiedingen met sperziebonen en met diverse soorten tomaten.

Bij vers fruit zijn er 7 formules met kersen in de aanbieding en vier formules die druiven voordelig in het schap hebben liggen.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart. Het betreft acties die op de websites van de formules worden vermeld.

Meer lezen

Spuiten een must? Bescherm bewust!

Ruim 70.000 werknemers en ondernemers in de glastuinbouw en hovenierssector ontvangen deze week informatie op ansichtkaarten over bescherming bij bestrijdingsmiddelengebruik. Uit een enquête van FNV Bondgenoten is gebleken dat veel werknemers en ondernemers zich niet genoeg beschermen tegen de risico’s van deze middelen.

De bestrijdingsmiddelen die gebruikt worden in deze sectoren kunnen bedreigend zijn voor de gezondheid van mens en dier. Om de onwetendheid tegen te gaan, is op initiatief van FNV Bondgenoten, vandaag de campagne gestart; Spuiten een must?

Meer lezen

Meer glasgroente en hard fruit uitgevoerd

De uitvoer van verse groente en fruit van Nederlandse origine, exclusief uien, is in de eerste vier maanden van 2010 met 25% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2009. In januari t/m april 2009 bedroeg de uitvoer 395 miljoen kg, in januari t/m april 2010 was dat 494 miljoen kg. Dit blijkt uit de exportcijfers van PT/KCB.

De stijging is een gevolg van de lage export in de eerste maanden van 2009, toen de export van glasgroenten laat op gang kwam en er minder peer en wintergroente beschikbaar was voor de export.

Meer lezen

Persbericht: Sector besluit over aanpassing heffingsregeling bloemenhandel

De sectorcommissie Bloemkwekerij van het Productschap Tuinbouw (PT) buigt zich op 29 juni a.s. over een aangepaste heffingsverordening voor de handel in bloemkwekerijproducten. Met ingang van 1 januari 2010 werd, als gevolg van uitspraken van het College van Beroep voor het bedrijfsleven, een nieuwe regeling ingevoerd. Door deze nieuwe regeling dragen handelsbedrijven direct heffing af aan het PT.

Handelaren gaven echter aan dat dit in te veel gevallen leidt tot een substantiële wijziging in de verschuldigde heffing.

Meer lezen

Uienexport week 20

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 14 mei 2010) is ruim 843 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 96 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de twintigste week van 2010 (17 t/m 21 mei) is 17 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd.

Meer lezen

Informatiebijeenkomst voor importeurs over de nieuwe regelgeving heffing bloemkwekerijproducten 2010

Op woensdag 30 juni organiseert het Productschap Tuinbouw, in overleg met FloraHolland, een informatiebijeenkomst over de nieuwe regelgeving rondom de bloemkwekerijproducten. De bijeenkomst wordt georganiseerd voor importeurs van bloemkwekerijproducten.

Tijdens deze informatiebijeenkomst worden de importeurs geïnformeerd over de inhoud, veranderingen, besluitvorming en de gevolgen van de nieuwe regelgeving.

Meer lezen

Het Verenigd Koninkrijk, een stabiele markt voor groenten en fruit

Het Verenigd Koninkrijk (VK) is vooral een importmarkt voor groenten en fruit. De export uit eigen productie is niet erg groot, maar het VK speelt wel een belangrijke rol als re-exporteur, vooral van exotisch fruit en citrusfruit.

Belangrijke bestemmingslanden voor de (re)export zijn Ierland, Nederland en Frankrijk. Het VK importeert vooral groente uit Europese landen: Spanje, Nederland, Frankrijk en Polen.

Meer lezen

vorige 1|2|3|4|5|6|7|8|9|volgende