News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 31 – 40 van 431

Bloemen- en plantenschap supermarkt: van kostbare m2 naar emotievolle trekpleister

De bloemen- en planten presentatie in de supermarkt is teveel gericht op het product en te weinig op emotie en de beleving bij de shopper. Daardoor wordt vooral de consumentgroep bereikt die de minste aandacht heeft voor bloemen en planten en er het minste geld aan uitgeeft. Dit blijkt uit een literatuurstudie door het Productschap Tuinbouw in opdracht van Bloemenbureau Holland.

Meer lezen

Uienexport in week 22

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 4 juni 2010) is ruim 872 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 83 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de tweeëntwintigste week van 2010 (31 mei t/m 4 juni) is ruim 13 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Polen, het Verenigd Koninkrijk, Frankrijk en Duitsland.

Meer lezen

Voorbereidingen rond jubilerende Nationale Zomerbloemententoonstelling in volle gang

Op donderdag 12 augustus om 12.00 uur gaan voor de 25e maal de deuren van de Oude Kerk in Naaldwijk open voor bezoekers van de Nationale Zomerbloemententoonstelling. De voorbereidingen van deze zilveren editie, met als thema ‘100% Zomer’, zijn in volle gang.

Meer lezen

Eerste BBL Treeworkers afgestudeerd

Op maandag 28 juni jl. hebben de eerste studenten hun diploma BBL Treeworker (beroepsbegeleidende leerweg) ontvangen.

Twee jaar geleden zijn de studenten bij Helicon Opleidingen te Apeldoorn gestart aan de opleiding BBL Treeworker. Helicon is op verzoek van de VHG vakgroep boomverzorging gestart met de opleiding.

Meer lezen

Persbericht: Glastuinbouwsector zet in op schoon oppervlaktewater

Vandaag start de glastuinbouw twee grote projecten voor schoner oppervlaktewater. Deze initiatieven voor substraatteelt en grondgebonden teelt zullen de emissies van nutriënten en gewasbeschermingsmiddelen naar het oppervlaktewater terugdringen. Dit helpt de sector te voldoen aan eisen van de Europese Kaderrichtlijn Water (KRW).

Een uniek consortium van bedrijfsleven, waterschappen en onderzoek voert de projecten uit. De investering bedraagt ruim vijf miljoen euro. Het ministerie van Verkeer en Waterstaat trekt bijna 4 miljoen subsidie uit in de KRW-subsidieregeling.

Meer lezen

Nieuw CAO-akkoord 2010 voor het hoveniersbedrijf

De groene sector heeft een nieuwe CAO. Hieronder vallen de hoveniers, groenvoorzieners, dak- en gevelbegroeningsspecialisten, boomverzorgers en interieurbeplanters. De werkgeversorganisatie VHG heeft een akkoord bereikt met de vakbonden CNV Vakmensen en FNV Bondgenoten. De looptijd van de nieuwe CAO is van 1 maart 2010 tot 1 maart 2011.

VHG is tevreden dat zij de loonsverhoging in deze onzekere economische tijd zeer gematigd heeft weten te houden.

Meer lezen

Gratis blender voor het leukste en lekkerste zomerrecept

Leef je deze zomer uit met de meest frisse zomercocktail of heerlijk groentegerecht. Dat is het doel van GroentenFruit Bureau met de actie “Win een blender met jouw favoriete recept”. Deze zomer geven cocktails, smoothies en groentegerechten heel Nederland volop geur en kleur en het leuke is dat de consument zelf de recepten verzint. De meest originele vondsten worden beloond met een blender van een topmerk. De consument kiest uit het overvloedige seizoensaanbod bij de groenteman of in de supermarkt en experimenteert met groenten en fruit naar hartenlust.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 26 2010

In week 26 zijn er 9 supermarktformules die verschillende soorten tomaten in de aanbieding hebben, waarvan 1 formule 3 soorten voordelig geprijsd heeft. Daarnaast zijn er aanbiedingen met broccoli, ijsbergsla en bospeen.

Bij vers fruit komen er steeds meer aanbiedingen met zacht fruit. 4 supermarktformules hebben aardbeien in de aanbiedingen, 1 formule heeft frambozen en blauwe bessen.

Meer lezen

Week 25: Marktbeeld komkommer en bloemkool

Nederlanders lusten ‘m rauw, komkommer
Uit de groente- en fruitmonitor van het Productschap Tuinbouw blijkt dat de meeste komkommers rauw worden gegeten, in bijna een kwart van de gevallen zo uit het vuistje en in meer dan de helft van de gevallen rauw verwerkt in een gerecht.

Meer lezen

De voortgang van “Beter leren met plant in de klas”

10 juni 2010 – Het gezondheidsinstituut NIGZ en Air So Pure: Uit onderzoek in bedrijven blijkt dat bepaalde planten een sterke luchtzuiverende werking hebben. Hebben deze planten dit effect ook in basisscholen? Wij doen hier onderzoek naar. De afgelopen maanden konden scholen zich aanmelden voor het project. Verrassend veel scholen hebben interesse getoond in het onderzoek en wilden graag deelnemen, maar helaas kunnen in deze eerste fase niet alle scholen meedoen.

Meer lezen

vorige  1|2|3|4|5|6|7|8|9|volgende