News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 11 – 20 van 431

Assortimentsonderzoek tomaat

Ruim de helft van de tomatenkopers zegt 1 keer per week of vaker tomaten te kopen. Mensen die de afgelopen jaren vaker tomaten zijn gaan kopen, doen dit veelal omdat de kinderen ze lekker vinden als gezonde snack.

In de beleving van de consument is het assortiment aan tomaten het grootst bij de groenteman, gevolgd door de markt en tenslotte de supermarkt. Volgens de respondenten heeft Albert Heijn het grootste en Aldi juist het kleinste assortiment van de supermarkten. Bijna tweederde van de consumenten beslist thuis al om tomaten te gaan kopen.

Meer lezen

Open dag fruitkenniscentrum

Efficiënt en effectief fruit telen zijn thema’s op de Open dag van het Fruitkenniscentrum Randwijk op donderdag 19 augustus 2010.

Tijdens deze Open dag in Randwijk zijn actualiteiten uit praktijkonderzoek en andere ontwikkelingen in een efficiënte en effectieve teelt van appel en peer te zien. Bezoekers kunnen een aantal lopende projecten en demonstraties bezichtigen.

Fruitteler Pieter Vernooij stelt dit jaar zijn bedrijf in Randwijk open. De nieuwe dunproef op Rubens en Elstar wordt daar en op de proeftuin zelf uitgevoerd.

Meer lezen

Week 27: Marktbeeld appel

Meer export
In de eerste vijf maanden van 2010 is 49.720 ton Nederlandse appels geëxporteerd, 3% meer dan in dezelfde periode in 2009. Duitsland nam wat minder appels af omdat het dit jaar een goede oogst heeft gehad, maar de andere belangrijke bestemmingslanden maakten dat meer dan goed. Er is meer Elstar, Golden Delicious en Kanzi uitgevoerd dan vorig jaar.

Meer lezen

Uienexport in week 23

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 11 juni 2010) is ruim 890 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 83 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de drieëntwintigste week van 2010 (7 t/m 11 juni) is 14 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Rusland, het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk.

Meer lezen

HIC organiseert symposium ‘Groen in Zicht’

Het HIC organiseert samen met branchevereniging VHG op donderdag 23 september a.s. het symposium ‘Groen in Zicht’ in het WTC in Amsterdam. De waarde van stedelijk groen en innovatieve toepassingen staan deze dag centraal.

Stedenbouwkundigen, gemeenten, architecten, woningcorporaties, zorginstellingen, waterschappen en groenbedrijven kunnen zich tijdens dit symposium laten informeren en inspireren door een grote variëteit aan sprekers.

Meer lezen

Persbericht: Tuinbouw verantwoordt duurzaamheid via MVO-platform

De tuinbouwsector krijgt bij het Productschap Tuinbouw (PT) een platform voor MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen). Voornaamste functie van het platform is het verantwoording afleggen aan overheid en maatschappij over de duurzaamheid van de tuinbouw. Het PT-bestuur besloot gisteren tot de oprichting van het platform.

Het PT-bestuur ziet het afleggen van verantwoording als verantwoordelijkheid van alle tuinbouwsectoren samen.

Meer lezen

Recorduitvoer peer

De uitvoer van verse groente en fruit van Nederlandse origine (exclusief uien en industriegroenten) is in de eerste vijf maanden van 2010 met 17% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2009. Dit blijkt uit de exportcijfers van PT/KCB.

In januari t/m mei 2009 bedroeg de uitvoer 687 miljoen kg, in januari t/m mei 2010 was dat 805 miljoen kg. Er is vooral meer peer(+77%), tomaat (+22%) en paprika (+17%) geëxporteerd dan vorig jaar. De uitvoer van komkommer (+1%), appel (+3%) en champignon (+1%) groeide licht.

Meer lezen

Persbericht: Tuinbouw met LNV op pad voor modern fytobeleid

De tuinbouw wil het fytosanitair beleid moderniseren. Dit moet ervoor zorgen dat Nederland de toppositie in de wereldhandel van agrarische producten behoudt. De tuinbouwsector is het met het ministerie van LNV eens over de hoofdlijnen van het nieuwe beleid, dat ze samen willen realiseren. Het PT-bestuur nam gisteren kennis van de gezamenlijke actiepunten-agenda voor de komende jaren.

Kern van het moderne beleid is meer verantwoordelijkheid voor het bedrijfsleven.

Meer lezen

Jaarlijkse informatiebijeenkomst Stichting Food Compass

Woensdagmiddag 30 juni 2010 werd de jaarlijkse informatiebijeenkomst voor Food Compass deelnemers gehouden in Zoetermeer. Food Compass voert landelijk onafhankelijk, op risico-analyse gebaseerd, residuonderzoek uit en is een initiatief van Productschap Tuinbouw en handelskoepel Frugi Venta. De aftrap van de bijeenkomst was voor Jerre de Blok van Food Compass, hij heeft een toelichting gegeven op de ontwikkeling en invoering van het nieuwe online Portaal. Aan de hand van een demo kon men hierin alvast een kijkje nemen en zien hoe e.e.a. in zijn werk gaat.

Meer lezen

Persbericht: PT gaat ruimere inspraak heffingbetalers testen

Het Productschap Tuinbouw (PT) wil heffingbetalers gaan vragen naar hun mening over nieuwe projectvoorstellen. De uitkomst van de digitale peiling zou dan een rol kunnen spelen bij besluitvorming over de besteding van PT-geld. Het PT-bestuur besloot gisteren de ruimere inspraakmogelijkheid van heffingbetalers te gaan testen.

Voorafgaand aan vergaderingen van sectorcommissies wil het PT ondernemers per e-mail attenderen op de bijeenkomst en de agenda. Via een online onderzoeksinstrument legt het PT project- en onderzoeksvoorstellen aan de ondernemers voor.

Meer lezen

vorige 1|2|3|4|5|6|7|8|9|volgende