News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 81 – 90 van 431

Persbericht: PT stopt activiteiten energieliberalisering

Het Productschap Tuinbouw stopt met zijn activiteiten op het dossier liberalisering van de energiemarkten. De huidige stand van zaken bij de liberalisering is zodanig dat een collectieve inzet via het PT is te beëindigen. De PT-sectorcommissie Energie besloot deze week het dossier volledig over te dragen aan LTO Glaskracht Nederland.

Het besluit betekent niet dat alle problemen met de liberalisering zijn opgelost. Maar het is wel door de private belangenbehartiging verder op te pakken.

Meer lezen

Productieplanning basis voor managementinformatie

Op dinsdagmiddag 8 juni organiseert Plantform een bijeenkomst over “Productieplanning als basis voor managementinformatie”. Centraal staat de Qurius implementatie bij Sion Orchids van het softwarepakket Plantform-QMS. Daarnaast geven twee andere softwareleveranciers hun visie op productieplanning en managementinformatie in de sierteelt.

Sion is gestart met de Qurius implementatie van de Plantform-QMS software. De software legt de basis voor productieplanning, verkoop, orderinvoer- en verwerking en financiën.

Meer lezen

70% van de Fransen koopt moederdagcadeau aanstaande 30 mei

Bijna 70% van de Fransen zegt van plan te zijn een moederdag cadeau te kopen aankomende zondag 30 mei. Dat blijkt uit een online onderzoek van het Productschap Tuinbouw (PT), dat afgelopen week is gehouden.

Bloemen zijn favoriet om ‘les mères’ aanstaande zondag mee te verwennen. Ongeveer 57% van de fransen die er voor een moederdagcadeau op uit gaat koopt een bos bloemen.

Meer lezen

Operationele Business Intelligence: Innovatie op ketenniveau levert winst op

Business Intelligence als hulpmiddel om de keten te stroomlijnen. Het klinkt ingewikkeld, maar het kan. En het kan de sierteeltsector ook nog eens veel opleveren in termen van efficiency en kostenbeheersing. Dat is de conclusie van een uitgebreid onderzoek, inclusief praktijkpilot, dat heeft plaatsgevonden in de sierteeltsector. Bovendien is er een blauwdruk ontwikkeld waarmee partijen in de keten inzicht krijgen in de manier waarop een Business Intelligence-traject kan worden aangepakt.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 21 2010

Evenals in week 20 is de tomaat in week 21 de groente die het meest in de aanbieding is. Zo zijn er deze week 8 formules in actie met tomaten. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen van groentenmixen (7), broccoli (4) en paprika (4).

Vorige week lagen aardbeien bij 6 formules voordeling in de schappen, terwijl in week 21 geen landelijke actie met aardbei plaatsvindt. Bij 5 supermarktketens zijn appels in de aanbieding.

Meer lezen

Week 20: Marktbeeld paprika en aubergine

Engelsen kopen evenveel paprika’s als Nederlanders
Engelse huishoudens kochten 77 miljoen kilo paprika in 2009. Dit kwam neer op 2,9 kilo per huishouden. Hiermee was de aankoop bijna even groot als in het voorgaande jaar. Tesco heeft een aandeel van 28 procent in de totale paprika aankoop in het Verenigd Koninkrijk. Hierna volgt Sainsbury’s en Asda met aandelen van 17 procent en 15 procent. De huishoudelijke aankoop in het Verenigd Koninkrijk is even hoog als in Nederland.

Meer lezen

Handelsovereenkomst EU – Egypte per 1 juni 2010

EU-Nieuws 2010 nr. 02 – 20-05-2010

De EU en Egypte hebben de wijzigingen/aanpassingen in de bestaande handelsovereenkomst geratificeerd en de Europese Commissie heeft dit besluit op 28 april jl. met documentnummer: 2010/240/EG gepubliceerd.

De datum van intreding van de aangepaste handelsovereenkomst is 1 juni 2010.

Voor verdere informatie kunt u zich wenden tot de heren W. Moningka, telefoonnummer 079 -34 70 804 en Th.

Meer lezen

Persbericht: Bijna acht ton voor 20 projecten boomkwekerij

De PT-sectorcommissie Boomkwekerij honoreert budgetaanvragen voor 20 projecten. Met de toekenning is bijna 800.000 euro gemoeid. Naast 14 aanvragen voor technisch onderzoek betreft het projecten voor onder meer een systeem met duurzaamheidcriteria voor de boomkwekerij en het in stand houden van bufferzones voor bacterievuur.

De commissie stelde bijna 50.000 euro beschikbaar voor het toetsen van duurzaamheidcriteria aan praktijksituaties.

Meer lezen

Kwekers verkopen zomerbloemenboek Pure Summer Flowers op handelsbeurs

Pure Summer Flowers is aanwezig op de handelsbeurs Summer Fair op 20 & 21 mei bij FloraHolland, Rijnsburg. In de stand (nr. 12) die mede mogelijk wordt gemaakt door Bloemenbureau Holland, informeren kwekers de bezoekers over promotieactiviteiten en het zomerbloemenboek. Hiervan zijn er in de afgelopen twee maanden 3.000 verkocht. De Dutch Flower Group, B&G de Mooij en Barendsen B.V.

Meer lezen

Brede vraag naar Nederlandse uien

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 23 april 2010) is 771 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 84 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de zestiende week van 2010 (19 t/m 23 april) is 18 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Rusland, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk en Polen.

Meer lezen

vorige5|6|7|8|9|10|11|12|13|volgende