News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 71 – 80 van 431

Forse uitvoerstijging verse groente in eerste kwartaal

De uitvoer van verse groente en fruit van Nederlandse origine, exclusief uien, is in het eerste kwartaal van 2010 met 34% gestegen in vergelijking met dezelfde periode in 2009. In januari t/m maart 2009 bedroeg de uitvoer 223 miljoen kg, in januari t/m maart 2010 was dat 299 miljoen kg.

Deze stijging is gedeeltelijk een gevolg van de lage export in het eerste kwartaal van 2009. In 2009 was de export van glasgroenten laat op gang gekomen door het slechte weer en waren er minder peren en wintergroenten beschikbaar voor de export.

Meer lezen

Greenport Nederland positief over mainportstatus in advies Nijkamp

Greenport is de gesprekspartner op Rijksniveau voor strategische, nationale issues. Hiermee krijgt het een vergelijkbare positie met de andere nationale mainports, Rotterdamse haven en Schiphol. Dit concludeert de Adviesgroep Nijkamp in haar kabinetsadvies ‘Vitaal tuinbouwcluster 2040; een toekomststrategie voor Greenport Holland’. De Adviesgroep Nijkamp is door de ministeries van LNV en VROM ingesteld met het oog op het actualiseren van het beleid ten aanzien van het Nederlandse tuinbouwcluster, dat gericht is op versterking van de internationale concurrentiepositie.

Meer lezen

Blauwdruk voor toepassing van Business Intelligence in de sierteeltsector ziet levenslicht

Door op ketenniveau te innoveren met Business Intelligence als hulpmiddel is er veel winst te halen voor de totale sierteeltsector. Dat is de belangrijkste conclusie van onderzoek naar de toepassing van Business Intelligence in de sierteeltsector.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 22 2010

In week 22 zijn de tomaten weer volop in de aanbieding (in week 20 en 21 waren er ook veel acties met tomaten). Zo zijn er deze week 10 formules die diverse soorten tomaten in de aanbieding hebben. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen van komkommer (7), diverse sla soorten (7) en snijbonen (5).

Bij vers fruit liggen de meloenen bij 5 formules voordelig in de schappen.

Meer lezen

Pasen nodigt uit tot kopen bol-op-pot producten

In de periode van 11 maart t/m 7 april (week 10 t/m 13) kocht gemiddeld per week 16% van de consumenten een bol-op-pot. Vooral Pasen en Moederdag in het Verenigd Koninkrijk zorgden voor extra belangstelling voor het bol-op-pot product. In het Verenigd Koninkrijk was niet minder dan 35% van de bol-op-pot producten, die in deze periode voor cadeau werden gekocht, bestemd om voor Moederdag te geven.

Meer lezen

Persbericht: Hoveniers willen hogere ondergrens PT-heffing

De sectorcommissie Hoveniers van het PT wil de ondergrens voor de afdracht van PT-heffing verhogen. Hoveniers die met hun omzet onder de grens blijven, hoeven dan geen heffing meer te betalen. De commissie besloot in haar vergadering deze week het voorstel verder uit te werken voor besluitvorming later dit jaar.

Omdat het lastig is zelf een objectieve drempel vast te stellen, overweegt de commissie aan te sluiten bij het modaal inkomen. Dat is momenteel 32.500 euro.

Meer lezen

Strategieën tegen fruitmot op fruit

Fruitmot is wereldwijd de belangrijkste plaag op appel. Er is al veel onderzoek naar dit insect en de bestrijding ervan gedaan. De roep om steeds meer residuvrij fruit te telen wordt groter. Bij fruitmot is een geïntegreerde strategie bedacht waar de fruitteelt nog jaren mee vooruit kan.

In de meeste gevallen is deze bestrijdingstrategie nog residuvrij ook.

Meer lezen

Week 21: Marktbeeld appel en witlof

Supermarktomzet appel gelijk aan 2009
Nederlandse supermarkten (excl. Aldi/Lidl en Detailconsult) hebben in de eerste 16 weken van 2010 voor bijna € 55 miljoen omgezet aan appels. Dit bedrag is bijna even hoog als in 2009.

Meer lezen

Voortzetting tuinbouwtarief aardgas

Onderzoek van het LEI in opdracht van het Productschap Tuinbouw bevestigt de initiële reden van invoering van het tuinbouwtarief.

Vergelijking met de industrie laat zien dat de glastuinbouw tot één van de meest energie-intensieve sectoren van de Nederlandse economie behoort.

Meer lezen

Persbericht: Meer inzicht in effect CO2-dosering op gewasgroei gewenst

Het is gewenst dat glastuinders meer inzicht krijgen in het effect van CO2-dosering uit rookgassen op de gewasgroei. Het PT investeert bijna 560.000 euro in onderzoek naar bronnen van rookgas en maatregelen om te hoge concentraties schadelijke stoffen te voorkomen, zo besloot de sectorcommissie Energie van het PT deze week.

Dosering van CO2 draagt bij aan hogere productie en betere plantkwaliteit. Tuinders melden ook negatieve effecten op gewasgroei en productkwaliteit, bij (hogere) dosering van vooral rookgassen uit WKK’s.

Meer lezen

vorige4|5|6|7|8|9|10|11|12|volgende