News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 61 – 70 van 431

Jumbo, leliekwekers en Bloemenbureau Holland pakken groots uit met promotie

De 145 Jumbo supermarkten in Nederland voeren van 17 juni tot en met 14 juli een grote promotiecampagne voor lelies. Het is de eerste actie op Nederlandse bodem die tot stand is gekomen met steun van de Promotiecommissie Lelies.

De winkelketen ontwikkelde deze campagne samen met United Lily Growers. Dat is een samenwerkingsverband van leliekwekers, die inspelen op de nieuwste ontwikkelingen in de keten. Ze richten zich op alle aspecten van het proces, dus van de inkoop en preparatie van de bollen tot en met promotie en verkoop.

Meer lezen

Persbericht: Vervolg informatiepunt medewerkers Midden- en Oost-Europa

Werknemers in de tuinbouw die afkomstig zijn uit Midden- en Oost-Europa krijgen ook dit jaar tekst en uitleg over hun rechten en plichten (op de arbeidsmarkt) in Nederland. De Sociaal Economische Commissie van het PT besloot deze week voor het tweede jaar van dit project 100.000 euro beschikbaar te stellen.

Het budget is onder meer bedoeld voor voorlichtingsmateriaal en twee mensen die vloeiend Pools spreken, die een informatiepunt bemensen.

Meer lezen

Nederland grootste importeur van vers fruit uit Zuid Afrika

Nederland heeft in 2009 470 miljoen kilo aan vers fruit uit Zuid Afrika geïmporteerd (-8% tov 2008) voor een bedrag van 490 miljoen Euro (-4% tov 2008). Het meest geïmporteerde vers fruit uit Zuid Afrika was: sinaasappel (150 mln kg), druif (100 mln kg), peer (55 mln kg) en grapefruit (50 mln kg)

Vanaf 2007 heeft Nederland met een import van 495 mln kg aan vers fruit de koppositie als grootste afnemer van vers fruit uit Zuid Afrika van het Ver. Koninkrijk (425 mln kg in 2007) overgenomen en sindsdien alleen maar versterkt. Het Ver.

Meer lezen

Persbericht: Eerste schreden ombuigen besteding GMO-geld naar marketing

De groenten- en fruitsector zet de eerste schreden op weg naar het ombuigen van de besteding van GMO-geld. Voor tomaat en peer zijn projectvoorstellen uitgewerkt ter verbetering van de afzet. De sectorcommissie Groenten en Fruit van het PT beslist volgende week over een collectieve bijdrage aan de start van de promotieprojecten.

Voor tomaat richt het project zich op consumptieverhoging in Nederland en Duitsland. Het plan is symbolen te ontwikkelen die consumenten helpen de juiste tomaten te kiezen bij de beoogde toepassing (snack, salade, soep, etc.).

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 23 2010

In week 23 is de bloemkool bij 6 supermarktformules in de aanbieding. De prijs verschilt van € 0,79 per stuk tot € 1,99. Daarnaast zijn er diverse aanbiedingen met paprika, onder andere oranje, komkommer en tomaat.

Bij vers fruit ligt de meloen voordelig in de schappen, het gaat hier voornamelijk om Galia en watermeloen. Verder liggen de perziken bij 5 en nectarines bij 4 formules voordelig in de schappen.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart.

Meer lezen

Kennisdag Water groot succes

Water staat inmiddels als belangrijk tuinbouwthema op het netvlies. Dat bleek tijdens de kennisdag Water die plaatsvond op donderdag 3 juni. Ruim 200 telers, toeleveranciers, adviseurs en beleidsmakers gingen met elkaar in discussie en namen deel aan de ‘kennistours’ langs de actuele thema’s op het gebied van water.

Tiny Aerts (LTO Glaskracht Nederland) benadrukte in zijn openingswoord het belang van de beschikbaarheid van goed gietwater voor de sector. Na energie is water hét thema in de glastuinbouw.

Meer lezen

Week 22: Marktbeeld komkommer en peer

Een ander seizoensverloop komkommer
Het exportseizoen van Nederlandse komkommers verloopt tot nu toe anders dan in 2009. In februari en maart was het exportaanbod een stuk groter dan een jaar terug, terwijl de uitvoer in april terugviel. Tot en met april 2010 is bijna 90 miljoen kilo Nederlandse komkommers uitgevoerd. Dit is 5 procent meer dan in het voorgaande jaar.

Meer lezen

Zomerfruit in actie op winkelvloer

Vanaf vrijdag 11 juni staat Zomerfruit centraal op de winkelvloer van diverse supermarkten en bij groentespeciaalzaken. De stand van Zomerfruit promoot Zomerfruit twee dagen lang in 80 winkels in Nederland. Ruim zeven weken lang kunnen consumenten genieten van aardbeien, frambozen, bramen, blauwe en rode bessen. Bij de speciaal ingerichte Zomerfruitstand kunnen consumenten de producten proeven en ontvangen ze een flyer met informatie en een recept over zomerfruit.

Meer lezen

Meer uien naar Polen

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 7 mei 2010) is ruim 810 miljoen kg Nederlandse uien uitgevoerd. Dat is 87 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de achttiende week van 2010 (3 t/m 7 mei) is ruim 15 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd. De grootste afnemers waren Rusland, Duitsland, Polen en het Verenigd Koninkrijk.

Meer lezen

Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nr 05 – 03-06-2010

Hieronder vindt u de belangrijkste punten uit de nieuwsbrief Internationale Handelspolitieke Ontwikkelingen 2010 nummer 5.

De wereldhandelsbesprekingen in de Doha-ronde liggen nu voor bijna twee jaar stil.Meer lezen

vorige3|4|5|6|7|8|9|10|11|…volgende