News

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Nieuwsoverzicht

Nieuws 51 – 60 van 431

Fair Flowers Fair Plants bloemen en planten sieren het huwelijk van Prinses Victoria

Het huwelijk van Prinses Victoria en Daniel Westling krijgt een duurzaam tintje! De kerk waarin de Zweedse kroonprinses op 19 juni haar “ja-woord” geeft aan Daniel Westling, wordt op verzoek van het bruidspaar feestelijk aangekleed met duurzaam geteelde bloemen en planten voorzien van het consumentenlabel Fair Flowers Fair Plants (FFP). Rozenkwekerij De Singel, Promotieclub Orchideeën Nederland en Zuydgeest De Lier hebben als Nederlandse deelnemers van FFP producten beschikbaar gesteld voor de decoraties.

Meer lezen

Supermarktacties verse groenten en fruit in week 24 2010

In week 24 zijn er bij 4 supermarktformules ijsbergsla, radijs en tomaten in de aanbieding. Daarnaast zijn er aanbiedingen met bospeen, komkommer en spinazie.

Bij vers fruit zijn er 6 formules die appels voordelig in de schappen hebben liggen. Een formules heeft korting op alle rassen en 4 formules hebben Jonagold in de aanbieding. Verder zijn er druiven, kiwi’s, nectarine en perziken in de aanbieding.

Het Productschap Tuinbouw brengt wekelijks de landelijke prijsaanbiedingen van verse groenten en fruit per supermarktformule in Nederland in kaart.

Meer lezen

Radijs, een gezonde impulsaankoop

Radijs is lekker en fris, dat vinden radijskopers. Zij vinden smaak het belangrijkste aspect om radijs te kopen. Ook het feit dat radijsjes gezond zijn en caloriearm wordt door de koper gewaardeerd. De consument ziet radijs vooral als snack tussendoor of men gebruikt het verwerkt in een salade of rauwkost.

Als het gaat om aankoop van radijs, gaat de voorkeur van de consument uit naar een bosje radijs: dit vindt men een natuurlijke uitstraling hebben.

Meer lezen

Consument op te delen in zeven type bloemen- en plantenkopers

Consumenten zijn op te delen in zeven verschillende groepen als het gaat om het koopgedrag en de beleving van bloemen en planten. Ook hun levenswijze speelt hierbij een rol. Dit blijkt uit onderzoek dat het Productschap Tuinbouw, in opdracht van het Bloemenbureau Holland, heeft uitgevoerd in Nederland, Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Noord-Italië.

Deze groepen zijn de Cultivated Performer, de Cosiness Seeker, de Naturalistic Intellectual, de Individualistic Performer, de Traditional Carer, de Conventional Smartshopper en de Disinterested.

Meer lezen

HIC organiseert symposium ‘Groen in Zicht’

Het HIC organiseert samen met branchevereniging VHG op donderdag 23 september a.s. het symposium ‘Groen in Zicht’ in het WTC in Amsterdam. De waarde van stedelijk groen en innovatieve toepassingen staan deze dag centraal.

Stedenbouwkundigen, gemeenten, architecten, woningcorporaties, zorginstellingen, waterschappen en groenbedrijven kunnen zich tijdens dit symposium laten informeren en inspireren door een grote variëteit aan sprekers.

Meer lezen

Week 23: Marktbeeld paprika en aubergine

Gevarieerde landelijke aanbiedingen van paprika
Bij Nederlandse supermarktformules zijn in de periode van week 20 tot en met 23 gevarieerde acties met paprika geweest. Naast de mixpaprika was bij diverse formules paprika per stuk in de aanbieding of ging het om snackpaprika.

Meer lezen

Gratis standruimte voor ondernemers met talent tijdens vakbeurs Plantarium 2010

De Stichting Vakbeurs heeft net als vorige jaren weer voor (jonge) ondernemers in de boomkwekerijsector een standruimte beschikbaar gesteld tijdens de vakbeurs Plantarium 2010. De stand is een collectieve stand waarin ondernemers binnen de boomkwekerijsector de kans wordt geboden om kennis te maken met een deelname aan de internationale vakbeurs en zich te profileren naar afnemers uit binnen- en buitenland.

Thema van de vakbeurs 2010 is Talent. Ben jij die ondernemer met talent in de groenbranche, maak dan van deze gelegenheid gebruik en meld je aan.

Meer lezen

Uienexport week 19

In het lopende seizoen (6 juli 2009 t/m 14 mei 2010) is ruim 825 miljoen kg Nederlandse uien (exclusief industriekwaliteit) uitgevoerd. Dat is 97 miljoen kg meer dan in het vorige seizoen.

Dit blijkt uit voorlopige exportcijfers van PT/KCB.

In de negentiende week van 2010 (10 t/m 14 mei) is 18 miljoen kilo Nederlandse uien uitgevoerd.

Meer lezen

Registratie verplicht voor export naar Rusland

Volgens afspraak met Rusland kan de Nederlandse overheid 1 x per kwartaal een nieuwe lijst met Rusland exporteurs indienen. Frugi Venta moet de geactualiseerde lijst indienen bij het Ministerie van LNV, deze zal volgens de huidige afspraken met Rusland m.i.v. 1 juli 2010 van kracht worden. Rusland heeft echter voorgesteld dit nog maar 1 keer per jaar te doen. Nederland is hiermee niet akkoord en zal dit meenemen in het eerstvolgende overleg met de Russische autoriteiten.

Frugi Venta wijst bedrijven er uitdrukkelijk op dat niet nog niet bekend is of m.i.v. 1 juli a.s.

Meer lezen

Nieuwsbrief Aardbei 2010 nr. 01

De Nederlandse aardbeienoogst is dit jaar ongeveer twee weken later op gang gekomen dan vorig jaar. Er wordt verwacht dat het Spaanse seizoen tot half juni door zal gaan, maar er is wel sprake van een lagere Spaanse aanvoer dan normaal, zodat de prijsvorming niet verstoord wordt.

De aanvoer van de beschermde teelt in Nederland is rustig begonnen en loopt nu ten einde. Volgende week begint de oogst van de volle grond.

Meer lezen

vorige 1|2|3|4|5|6|7|8|9|10|volgende