Werken bij het PT

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Een van de boeiendste aspecten aan werken bij het productschap is de positie van de organisatie in het hart van de tuinbouw. Bij vrijwel alles wat er in de tuinbouw gebeurt, zijn we betrokken. Wij financieren en initiëren nieuwe ontwikkelingen in de tuinbouw.

Als je bij het PT werkt ben je onderdeel van een organisatie die het belang van de tuinbouw voorop stelt. We werken voor grote en kleine bedrijven, Nederlands en Internationaal. In een bloeiende en groene werkomgeving werken we aan innovaties, verbeteringen en onderzoeken die er toe doen.

Beleid ontwikkelen en beoordelen is een groot deel van ons werk. We hebben regelmatig plaats voor HBO-ers, academici en voor mensen met een tuinbouwachtergrond. Ben jij die HBO-er of academicus die wij zoeken, stuur dan vandaag nog een e-mail.

Ons kantoor is gevestigd in Zoetermeer, vlakbij de snelweg en goed bereikbaar met openbaar vervoer.

Behalve de prettige werksfeer heeft het PT een goede CAO en daarbij horende arbeidsvoorwaarden. We geven twee procent van de loonsom uit aan opleidingen en keren een eindejaarsbonus uit.

Arbeidsvoorwaarden
Voor de medewerkers van het productschap geldt de CAO voor de Publiekrechtelijke Bedrijfsorganisatie (PBO). Deze CAO is te vinden op www.werkgeversverenigingpbo.nl.

De hoofdlijnen:

  • Fulltime werken betekent bij ons 38 uur per week (40 uur minus 2 uur ADV).
  • Wie fulltime werkt krijgt minstens 191 uur vakantie per jaar.
  • Wie fulltime werkt heeft 104 uur ADV per jaar.
  • De vakantietoeslag is 8 procent.
  • De eindejaarsuitkering is 4,05 procent in 2009.
  • Het Productschap Tuinbouw heeft flexibele arbeidsvoorwaarden.

Daarnaast kennen we diverse andere belangrijke regelingen waaronder; een pensioenvoorziening, reiskostenvergoeding, fietsplan, telewerken, collectieve ziektekostenverzekering en studiefaciliteiten.

Medewerkers
Er werken 150 medewerkers bij het PT. Zij voeren marktonderzoek uit, coördineren ontwikkelingsprojecten op het gebied van de thema’s Arbeid, Energie, Imago, Markt & Ketens, Plantgezondheid, Voeding & Gezondheid en Water & Klimaat.

Voor ondernemers en werknemers in de tuinbouw zijn de medewerkers van het PT een bron van kennis. Aangesloten bedrijven kunnen bij ons terecht voor statistische informatie over de tuinbouw, gegevens uit marktonderzoek en technisch onderzoek, informatie over subsidies, innovatie, arbeid en energie.

Vacatures
Elk jaar zoeken we nieuwe medewerkers. Ook kunnen we elk jaar stagiaires gebruiken. Reageren kan via het versturen van een e-mail of via het sollicitatieformulier.