Algemeen

Slide 1
Arbeid

Een goede en betrouwbare werkgever

Slide 2
Energie

Van energieverbruiker tot energieproducent

Slide 3
Imago

Werken in de tuinbouw loont

Slide 3
Markt & Ketens

Ketensamenwerking informatie, logistiek en markt

Slide 3
Plantgezondheid

Duurzame landbouw door goede plantgezondheid

Slide 3
Voeding & Gezondheid

Volledig beheersen van voedsel- en veiligheidsrisico's

Slide 3
Water & Klimaat

Water en Klimaatsverandering positief gebruiken voor land- en tuinbouw

previous arrow
next arrow

Wat doet het PT
Het Productschap Tuinbouw (PT) is een samenwerkingsverband tussen werkgevers en werknemers met het doel om de Nederlandse tuinbouw sterker te maken.

De Nederlandse tuinbouw heeft internationaal een grote naam opgebouwd met kennis, innovatie, vakmanschap, goede productkwaliteit, hoge productiviteit en sterke logistiek. Om de internationale concurrentieslag in de komende jaren goed aan te kunnen, staan duurzaamheid, innovatie en ketensamenwerking hoog in het vaandel van de sector. Daarom ondersteunt het productschap initiatieven op het gebied van voedselveiligheid, kwaliteit, technisch en wetenschappelijk onderzoek, arbeid en promotie voor de tuinbouwproducten.

Het PT spant zich in om een optimaal ondernemersklimaat te creƫren, waarin iedereen die in de tuinbouwsector werkt maximaal profijt van zijn activiteiten heeft, met respect voor mens en milieu, en oog voor energievraagstukken.

Het PT komt op voor de belangen van:

  • hoveniers
  • detailhandel
  • groothandel
  • im- en exporteurs tuinbouwproducten
  • fabrikanten van tuinbouwproducten
  • veilingen/afzetorganisaties
  • telers
  • producenten van uitgangsmateriaal
  • de medewerkers van ondernemingen die actief zijn in de tuinbouwsector

Het PT is in verschillende opzichten een unieke organisatie. Het PT is een publiekrechtelijke bedrijfsorganisatie (PBO); de afspraken die het productschap vastlegt, hebben kracht van wet voor de hele sector. Zo betalen alle bedrijven in de tuinbouwsector mee aan gemeenschappelijke activiteiten.

Het productschap is de enige organisatie in Nederland die alle lagen uit de tuinbouwkolom verenigt. Alle bedrijven, vanaf veredelaar tot en met detailhandel, zijn betrokken bij het PT om de keten te versterken. Er is geen andere organisatie ter wereld als het productschap waarin werkgevers- en werknemersorganisaties zo nauw samenwerken in het belang van de sector.